Hyperflexibel

24/7 open, vliegen wanneer jij dat wilt.

Hoge trainingsstandaard

Persoonlijke en geduldige aanpak.

De laagste prijzen

Top prijs/kwaliteitsverhouding.

Digital Flight course

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Digital Flight course

De ontwikkelingen gaan zeer snel, nog even en er zijn geen conventionele analoge cockpits meer. Het gebruik van GPS neemt hand over hand toe.  Jeppesen is gestopt met het maken en leveren van papieren VFR navigatie kaarten en de centrale overheid van Frankrijk subsidieert vanaf 2015 het onderhoud niet meer aan de ground based VHF beacons zoals het Instrument Landing Systems (ILS) van provinciale vliegvelden. Deze airports zullen naar verwachting overschakelen op PBN/GPS/GNSS RNAV approaches.

De beschikbare App’s voor de Ipad & Iphone en ANDROID beginnen het niveau van de gecertificeerde glass cockpits te overstijgen voor slechts een fractie van de kosten. Denk hierbij aan: JeppesenFD, Sky Demon, Airnav Pro, Aeroweather, Flightplan Pro etc.

Enerzijds zijn wij bij ExecutiveFlight van mening dat het leren vliegen niet op digitale wijze moet gebeuren; PPL piloten dienen hun eerste 100 uur zonder deze hulpmiddelen te vliegen om het vak te leren. Anderzijds zijn deze ontwikkelingen niet te stoppen, maken ze het vliegen veiliger en bieden ze enorm veel voordelen waarmee de (enigszins) gevorderde piloten hun voordeel kunnen doen. Tot slot is kennis van deze nieuwe technologie zeer noodzakelijk voor beroepspiloten of mensen die studeren om van vliegen hun beroep te maken.

De regelgeving loopt echter flink achter en daarom zijn er nog geen EASA approved courses beschikbaar. Laat staan dat er voor deze tools een approved curriculum is. Om dit gat te dichten hebben wij een workshop in elkaar gezet die je kennis laat maken met de laatste technologie. Je leert deze vervolgens op een verstandige, veilig en tijdsbesparende manier in te zetten. Dit programma is geschikt voor zowel PPL-ers die VFR vliegen als voor mensen met een Instrument Rating die in IMC vliegen en al diegenen die hun kennis van deze beschikbare tools willen vergroten.

Dit programma kan zowel afzonderlijk als samen met de “glass cockpit conversion course” worden doorlopen.

Digital Flight cursus:
Voor deze workshop maken wij graag een offerte op maat voor u.

Specifieke voordelen van de Digital Flight cursus bij ExecutiveFlight

  • Maak kennis met de laatste technologie, zowel JeppesenFD, Sky Demon, Aeroweather als AirNav Pro en Flight plan pro
  • Leer hoe je al deze nieuwe generatie tools op een verstandige, veilig en tijdsbesparende manier in kunt zetten
  • Valkuilen vermijden van digital flight systemen zoals airspace infringements, verschil tussen QNH hoogte en true altitude etc.
  • Combinatie van theorie met de praktijk door actual flights te maken based op digitale voorbereiding met tablet en smartphone ondersteuning

Locatie

Theorie locatie

Meer (Vlak bij Breda)
Londenstraat 7, 2321 Meer/Hoogstraten, België

Duur

Op aanvraag. Afhankelijk van je wensen

Digital Flight workshop trainingsprogramma

Programma:

  • Overzicht van de beste Ipad, Iphone en Android App’s & hoe deze te gebruiken
  • Praktische workshop met de beste websites en apps en de samenhang met de beschikbare online info voor flight preparation in de breedste zin
  • Gebruik van GPS, Ipad, Rocketroute, Jeppview, Flitestar, AirnavPro, SkyDemon, Aeroweather, flightplanPro etc.
  • Hoe deze tools op verstandige wijze in te zetten? Problemen/valkuilen vermijden met deze nieuwe tools.

Deze cursus bestaat uit 2-4 theoriesessies en 1-2 practica.  In totaal 10 uur verdeeld over 3 avonden. Evt. kunnen ook real-time vliegsessies worden ingepland.