Hyperflexibel

24/7 open, vliegen wanneer jij dat wilt.

Hoge trainingsstandaard

Persoonlijke en geduldige aanpak.

De laagste prijzen

Top prijs/kwaliteitsverhouding.

ATPL theorie opleiding prijsdoorbraak! € 2985

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Vergelijking van de “total cost of ownership” van de ATPL theorieopleiding met online brushup van Executiveflight met de andere NL providers

JE BENT ELDERS IN TOTAAL MET INTRO, MATH TEST, PROGRESS TESTS + BRUSH-UP COURSES 3-4 WEKEN VOLLEDIG INTERN ZODAT JE NIET KUNT WERKEN.

ATPL theorieopleiding kostprijs vergelijking
Nederlandse VliegschoolExecutive Flight Academy
ATPL Theoriecursus€ 3095€ 2985
Examengeld ATPL€ 23661050
3 weken niet werken€ 2000nvt
15 Hotelovernachtingen en/of autokilometers€ 1200nvt
TOTAAL 7461€ 4035
   
ATPL theorie opleiding

ATPL theorie opleiding

De verkeersvliegers theorieopleiding van Executive Flight Academy bestaat uit een unieke combinatie van distance learning met hypermoderne e-learning tools en ouderwets klassikaal onderricht van een leraar met een krijtje voor het bord waarbij we “best of both worlds” met elkaar combineren.

Het is erg belangrijk om je te realiseren dat een ATPL theorie opleiding wordt ervaren als ‘moeilijk’ en ‘veel.’ Dit komt met name omdat de meeste aanbieders geen enkele support aanbieden tijdens de leerfase, alleen een twee-weekse brush up NA je studie als mostert na de maaltijd.. Als je vast zit krijg je dus vaak geen of nauwelijks hulp!

ExecutiveFlight biedt je daarom 2 opties aan voor je ATPL studie:

 1. De ATPL fast track optie voor mensen die qualified zijn om met de min. Brushup support tijd van 65 uur vrijwel zelfstandig de studie te doorlopen. (Dit is wat de meeste aanbieders aanbieden)
 2. De ATPL plus optie met wekelijks live lessen en support (60% online en 40% live zodat je veel reistijd bespaart)

Bij ExecutiveFlight krijg je de Brushup sessies niet NADAT je zelf gestudeerd hebt als mosterd naar de maaltijd maar TIJDENS je studie. Ook is het aantal online of live contacturen het dubbele van het wettelijke minimum dat elders gegeven wordt. Er is dus echt persoonlijke aandacht als je vragen hebt over de theorie of de oefenopgaven! Dit is cruciaal voor een snelle en stressvrije studie. In deze lessen behandelen we de moeilijke, tegenintuitive en belangrijke onderwerpen zodat je daarna veel makkelijker zelf door de stof heengaat. Dit is een cruciale stress reducer en studieversneller maar dus wel iets duurder.
Vergelijk dus geen appels met peren als je de prijzen vergelijkt. Want een prijs an sich zegt nl helemaal niets.

Een ander probleem bestaat uit de vraagstelling. Omdat steeds meer vragen uitlekken worden de vragen steeds lastiger gemaakt zodat iemand die alles goed bestudeert heeft toch geen kans maakt om het te halen zonder een professionele top ATPL QuestionBank met de meest actuele vragen en hun uitwerkingen. Een simme student spendeert minstens de helft van de tijd aan het maken van questionbank vragen. De keuze van de ATPL QB is dus cruciaal. EF biedt jou de momenteel beste questionbank aan op de markt samen met het vereiste tabellen en grafieken diktaat, de z.g. ‘CAPS’ en de ‘Jeppesen Student Training Manual.’

De examen kosten bij het CBR zijn extreem duur (2366,- Euro) en het werken met deze organisatie is ook erg moeilijk om examenslots te boeken. Andere examen centra die EF inzet in binnen- en buitenland zijn 60-80% voordeliger. Ja je leest het goed!

In tegenstelling tot de situatie in Nederland kun je alle examens in het Engels doen, waar en wanneer je wilt! Je krijgt het resultaat meteen mee. De examengelden voor ATPL bedragen bij Executiveflight slechts €1050 i.t.t. de €2366 bij het CBR

 

Theorie opleiding voor airline transport pilot license
Nu voor slechts €2.450
Charts and figures

Lees onze unieke vliegopleidings Wiki, de enige plaats in NL waar alle EASA regelgeving kort en bondig is samengevat voor alle soorten piloot opleidingen!

ATPL theorie opleiding
We hebben er alles aan gedaan om de prijzen zo laag mogelijk te houden.

ATPL theorie opleiding

AIR TRANSPORT PILOT (ATPL) THEORY COURSE
Web based Distance learning system€ 1,728
Ebooks (included, paper books optional)
Brush-up course 65h (online, no presence learning!)€ 500
Homework Support & Paper books (optional)
Online questionbank access 12 months€ 182
Jeppesen Student Route Manual€ 87
TOTAL ATPL THEORY COURSE (ATPL)*€ 2,497
*(Cost is based on a 1 year program all incl. except pilot supplies/Paper books, government charges, exam fees)

TOTAL

€ 2,497

*(all incl. except theory course, pilot supplies/books, government charges (LPE/Medical/Licensing), possibly extra req. flights and landings not in homebases)

Specifieke voordelen van de ATPL theorie opleiding bij ExecutiveFlight

 • Examengelden € 500-1050 (afhankelijk van examen lokatie) i.p.v. € 2366 vij het CBR in NL!
 • Examen in het Engels mogelijk i.t.t. de situatie in Nederland
 • Online digital classroom met gegarandeerd antwoord op al je open vragen van een heel team ground instructors,
 • Geen drie weken durende brush-up ACHTERAF als mosterd na de maaltijd in een grote groep terwijl je dan tevens niet kunt werken
 • Combineer je discount low-cost  “distance learning course” (afstandsonderwijs) met klassikale en/of individuele lessen op maat al naar gelang je behoefte en vooropleiding. Naar keuze volg je dus het ATP fast-track traject of het ATPl plus traject.klassikaal of in deeltijd via afstandsonderwijs of elke hybride tussenvorm die het beste bij je past..
 • Unieke ATPL examen questionbank met vrijwel alle examenvragen MET de uitwerkingen!
 • Naast online e-books ook de Oxford Boeken, Video’s & Online Computer Based Training (CBT’s)

Locatie

Theorielocatie

 Londenstraat 7, 2321 Meer/Hoogstraten (B) Bij Breda Langs de snelweg Breda-Antwerpen op de grens

Duur

6 tot 18 maanden.

Lesprogramma ATPL theorieopleiding

Het verkeersvliegers (ATPL) theorie curriculum bevat 14 vakken die allemaal tegelijk of in 2 examen blokken van 7 vakken kunnen worden afgelegd. Een fulltime student doet er 6-9 maanden over om alle vakken te halen en een part-time student ongeveer 12-18. Ons hybride Klassikaal/Distance Learning opleidingsconcept is opgesplitst in de volgende stadia:

 •   Home study
 •   Progress Test
 •   Brush-Up
 •   Proefexamen
 •   Examen (optionele Home Work Support op individuale basis)

Elk examenblok van 7 vakken duurt 2 dagen.

Blok A examen sessie (2 dagen)  

 •   General Navigation
 •   Flight Planning & Monitoring
 •   Human Performance & Limitations
 •   Performance
 •   Principles of Flight
 •   Mass & Balance
 •   Radio Navigation

Blok B 2 examen sessie (2 dagen)

 •   Operational Procedures
 •   VFR Communications & IFR Communications
 •   Performance
 •   Aviation Law
 •   Aircraft General Knowledge
 •   Meteorology
 •   Instruments

Algemeen

De ATPL theorie bestaat uit 14 vakken en samen met het CPL brevet geeft het een zogenaamd frozen ATPL. Een frozen ATPL, integenstelling tot een CPL, geeft de houder het recht om als first officer te dienen in een mulit-pilot operatie (airline). Met een CPL alleen kan men slechts in single pilot operaties werken en hier zijn er maar zeer weinig van. Het verschil tussen de CPL theorie en ATPL theorie is maar 1 vak en er wordt wat dieper op de vakken ingegaan en het is dan ook zeer sterk aan te raden de ATPL theorie te halen.

Aanvangseisen

Een PPL uit eender welk land/jurisdictie: Verenigde Staten (FAA), Europa (EASA) of de rest van de wereld (ICAO)

Praktijkopleiding

Niet van toepassing

Theorie opleiding

14 Theorievakken verdeeld in 2 blokken. Elk blok moet in 7 dagen worden voltooid in het examencentrum in Brussel. Er mag maximaal 6 maanden tussen het examen voor de blokken zitten en wanneer alles gehaald is blijft de theorie voor 36 maanden geldig. In deze termijn dient de kandidaat zijn commerciëel vliegbrevet (CPL) en de Instrument Rating (IR) te behalen. Een kandidaat moet alle theorie examens hebben voltooid binnen 18 maanden.

Na afloop

Niet van toepassing

Revalidatie (rating is nog niet verlopen)

De ATPL theorie blijft altijd geldig zo lang de houder zijn instrument rating geldig houdt. Als de instrument rating verloopt, verloopt de theorie na 7 jaar.

Vernieuwing (rating is verlopen)

Niet van Toepassing

Overige informatie en wettekst

De ATPL theorie cursus bestaat uit de volgende vakken: vluchtbeginselen, meteorologie, navigatie, radionavigatie, menselijke prestaties, vluchtplanning, performance, mass & balance, VFR communicatie, IFR communicatie, instrumentatie, aircraft general knowledge, luchtvaartwetgeving en operationele procedures.