Hyperflexibel

24/7 open, vliegen wanneer jij dat wilt.

Hoge trainingsstandaard

Persoonlijke en geduldige aanpak.

De laagste prijzen

Top prijs/kwaliteitsverhouding.

Opleidingen vlieginstructeur (FI, IRI, CRI)

Algemeen

De vliegopleiding tot Flight Instructor is bij ExecutiveFlight een intense, kort durende opleiding in vergelijking met andere vliegscholen waar men vaak een jaar de tijd neemt om je de 100+ uur briefings te laten geven. EFA gaat ver buiten de syllabus om zo echte all-weather/all student vlieginstructeurs op te leiden. EFA geeft voorrang aan vlieginstructeurs van eigen kweek in haar aannamebeleid.

Deze piloot opleiding leidt tot het behalen van de bevoegdheid “Restricted Flight Instructor” FI(A) R. Deze bevoegdheid geeft het recht kandidaat-piloten op te leiden tot het niveau “Private Pilot” (PPL) of Light Aircraft Pilot (LAPL). De restricties (geen eerste circuit solo en geen eerste navigatie solo zending) worden van je licentie afgehaald indien je 100 uur vliegles hebt gegeven en 25 studenten solo hebt gezonden.

Mits je voldoende ervaring hebt kunnen additionele bevoegdheden verworven worden zoals: lesgeven voor het CPL brevet, de Instrument Rating (IRI), de Multi-Engine class rating (CRI), de Nacht Kwalificatie (NQ), Type Rating Instructor (TRI) of aan kandidaat Flight Instructors (FII).

Doelgroep

Deze cursus richt zich tot enigszins ervaren piloten die hun kennis graag willen doorgeven aan nieuwe kandidaat-piloten. De beste vlieginstructeurs zijn mensen die relatief gemakkelijk door hun opleiding zijn gekomen, zeer goede contactuele eigenschappen hebben en die hun passie voor het vliegen graag willen delen met de volgende generatie piloten.

Opleidingen vlieginstructeur (FI, IRI, CRI): € 9.937

Kosten

We hebben er alles aan gedaan om de prijzen zo laag mogelijk te houden.

13 FLIGHT INSTRUCTOR COURSE

1 PRIVATE PILOT (PPL) Breda/Hoevenen/Antwerpen
26 Hours on Cessna 150/152 with FII€ 5.767
5 Hours on Cessna 150/152€ 845
Briefings, minimum price. (Depending on entry-level and student availability)€ 1.320
total€ 8.212
VAT€ 1.725
13 TOTAL FLIGHT INSTRUCTOR COURSE*€ 9.937
*(Prices excluding examination fees, landing fees not on homebases Charleroi and Liege, medical examinations, language proficiency examinations & pilot supplies. hrs depending on entry level of candidate & individual theory homework support & brush-ups needed)
14 INSTRUMENT RATING THEORY

Specifieke voordelen van de Vlieginstructie opleidingen bij ExecutiveFlight

  • Korte intensieve opleiding die start wanneer jij dat wilt. Geldt ook voor de Instrument Instructor (IRI) en Class Rating (CRI)         FI opleidingen!
  • Voordelig indien de kandidaat meedraait in het day2day opleidingsgebeuren omdat dan niet betaalt hoeft te worden voor de 100+ uur briefings
  • Goede baankansen bij ExecutiveFlight na het afronden van de opleiding
  • Zeer complete opleiding die nadrukkelijk de nadruk legt op praktische onderwerpen als mission-management, moeiljke leerlingen, stagnerende leerlingen, instructeur-leerling communicatie en potentieel gevaarlijk opleidingssituaties

Locatie

 

Praktijklocaties

 

Antwerp International Airport
Luchthavenlei 1, 2100 Antwerpen, bus 32, België

Hoevenen Airport
Dijkstraat 1, 2940 Stabroek

Charleroi Airport
Rue des Fusillés, B-6041 Gosselies, België

 

Duur

 

Op aanvraag. Zeer afhankelijk van de beschikbaarheid van de kandidaat en het aantel FI’s in opleiding op dat moment.

 

 

Trainingsprogramma opleidingen vlieginstructeur

Flight test

De kandidaat wordt onderworpen aan een door de overheid opgelegde vliegtest.
Dit is een vlucht van + /- 1 uur waarin een check-pilot de kandidaat-FI beoordeelt op zijn vliegtechnische vaardigheden.

Theorie:

In totaal worden er 125 uur theorie en briefings gegeven door de kandidaat.
De opleiding start met het geven van briefings en PPL theorielessen. Deze worden gegeven op Dinsdagavond van 1900-2130. De kandidaat-FI krijgt in de loop van de opleiding de kans om voor een échte klas – een klas kandidaat PrivéPiloten – ervaring op te doen als lesgever. Tenslotte wordt er van de kandidaat-FI verwacht dat hij tijdens de praktijkopleiding de z.g. long briefings verzorgt.

Praktijk:

De praktijkopleiding bestaat uit 30 uur vliegen in een Cessna 150/152.
25 uur hiervan wordt uitgevoerd met een FII ( Flight Instructor’s Instructor ) aan boord .
De FII legt uit hoe een oefening in vlucht gegeven moet worden aan een kandidaat-piloot.
Vervolgens zal de FII de rol spelen van leerling, waarbij de kandidaat-FI de oefening uitlegt en demonstreert.
5 uur van de praktijkopleiding zijn “mutual” vluchten . Tijden deze vluchten zijn er twee kandidaat FIs aan boord. Eén ervan neemt de rol op zich van leerling, de andere die van instructeur.

Stage:

Na het afleggen van het FI-examen dienen alle kandidaten een door de overheid opgelegde stage van 100 uur praktijkles met 25 solozendingen te volgen, onder toezicht van een volledig gecertifieerde Flight Instructor. De restricted FI mag gedurende deze stage de eerste circuit solozending en de eerste nav solozending niet aftekenen.

Zou u meer informatie willen?

Neem dan nu contact met ons op