Hyperflexibel

24/7 open, vliegen wanneer jij dat wilt.

Hoge trainingsstandaard

Persoonlijke en geduldige aanpak.

De laagste prijzen

Top prijs/kwaliteitsverhouding.

Vlieg brevet halen alleen zinvol als je de right stuff bent

Alleen dan hebben airlines altijd plaats voor je als piloot

Het is misschien ontmoedigend om met een dergelijk titel van een pagina te beginnen, maar dit is de ‘harde’ realiteit. Niet voor niets komen piloten die hun vlieg brevet gehaald hebben niet direct aan de slag. Als managementteam van de Executive Flight Academy vinden wij het daarom eerlijk om je een spiegel voor te houden.

 

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Je vlieg brevet halen is een pittige opleiding en vraagt veel van je

Wanneer je je vlieg brevet wilt gaan halen zal je talrijke horden moeten nemen om deze ronduit dure opleiding te kunnen gaan volgen. Daarom adviseren wij als managementteam van de Executive Flight Academy Eindhoven aan studenten altijd om eerst een goed assessment te doen. In dit assessment moeten bij voorkeur een flight aptitude test, een psychologisch onderzoek en een capaciteiten onderzoek met een interview deel vanuit maken. Zo weet je of je het wel of niet in je hebt zitten om een goede piloot te worden.

Waarom wij dit aan belangstellende studenten adviseren? Bedenk dat je ‘from the start’ moet weten of je de ‘right stuff’’ bent, want de airlines nemen alleen de allerbeste gebrevetteerden aan. Wij houden van transparantie en duidelijkheid. Nogal wat vliegscholen denken vooral aan de omzet en zijn hier niet helemaal eerlijk over. Onze ervaring is dat Airlines altijd plaats hebben voor echt goede piloten, maar niet voor gemiddelde piloten met een vlieg brevet. Daar lopen er helaas veel te veel zonder baan van rond.

vlieg brevet
vlieg brevet

De kosten van een vlieg brevet halen zijn extreem hoog

Een vlieg brevet halen is erg duur en er een lening voor krijgen zonder garantiestelling of onderpand bij een bankstelling is vrijwel een utopie. Na het behalen van je vlieg brevet ATPL is het nog maar de vraag of je (onmiddellijk) werk gaat vinden. Het is een pittige opleiding voor mensen die 100% gemotiveerd zijn. Zij willen er helemaal voor gaan en al deze kosten en risico’s op de koop toe nemen.  

Hoe vergroot je je kansen en kom je niet in de financiële problemen? 

Zorg dat je niet te veel betaalt voor een vlieg brevet opleiding en kies voor een kwalitatieve discounter zoals de Executive Flight Academy.  Hoe meer kosten je kunt uitsparen, des te minder risico’s je loopt.  Laat je niet gek maken door dure vliegscholen, die schermen met baangarantie. Lees de contracten zorgvuldig en vraag aan ex-studenten hoe de hazen werkelijk lopen, want het kan niet worden waargemaakt. Ga aan de slag als vlieginstructeur zodat je als pilot in command aan de minimum uren eis van 1.000 tot 1.500 uren komt. Doe tevens aan netwerken met vliegbedrijven. Het gaat niet om WHAT you know but WHO you know that gets you the jobs en niet alleen het vlieg brevet.

vliegbrevet halen, vlieg brevet,