Hyperflexibel

24/7 open, vliegen wanneer jij dat wilt.

Hoge trainingsstandaard

Persoonlijke en geduldige aanpak.

De laagste prijzen

Top prijs/kwaliteitsverhouding.

ATPL theorieopleiding is bij EFA meer dan 50% goedkoper!

En ……….. intensievere begeleiding voor studenten pilootopleiding

Een ATPL theorieopleiding wordt meestal als ‘distance learning’ aangeboden. Als student krijg je dan een online lesomgeving met e-boeken, video’s en progress testen. De test resultaten en de online doorgebrachte tijd worden nauwkeurig gelogged. De totale studietijd is ongeveer 650 uur waarvan 65 uur face to face met een ATPL TKI (Theoretical Knowledge Instructor) of in een online classroom omgeving.

 

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

ATPL theorieopleiding wordt door studenten ervaren als moeilijk en ‘veel’

Het is erg belangrijk om je te realiseren, dat een ATPL theorieopleiding wordt ervaren als ‘moeilijk’ en ‘veel.’  Dit komt, omdat de meeste aanbieders geen enkele support aanbieden tijdens de leerfase. Alleen een tweeweekse brush up NA je studie. Als je vastzit krijg je dus vaak geen of nauwelijks hulp!

Executive Flight Academy biedt je wekelijkse live lessen en support (60% online en 40% live). We behandelen de moeilijke, intuïtieve en belangrijke onderwerpen, zodat je daarna makkelijker zelf door de stof heengaat. Dit is een cruciale stress reducer en bespaart tijd.  Opgelet! Vergelijk geen appels met peren als je de prijzen voor de ATPL theorieopleidingen vergelijkt. Alleen de prijs zegt helemaal niets als de opleidingen kwalitatief verschillen.

ATPL theorieopleiding
ATPL theorieopleiding

Een ander probleem bij de ATPL theorieopleiding  is de vraagstelling

Omdat steeds meer vragen uitlekken worden deze steeds complexer gemaakt. Gevolg: iemand die alles goed bestudeerd heeft maakt alsnog geen kans om de ATPL theorieopleiding te halen zonder een professionele top ATPL Question Bank met de meest actuele vragen en hun uitwerkingen. Een slimme student spendeert minstens de helft van de tijd aan het maken van question bank vragen. De keuze van de ATPL QB is dus cruciaal.

Opmerkelijke verschillen die je als student beslist moeten weten

De examen kosten bij het CBR zijn extreem hoog (€ 2.366,-). Daarnaast is het werken met deze organisatie ook erg moeilijk om examens Lots te boeken. Andere examen centra in binnen- en buitenland zijn 60-80% voordeliger. Ja, je leest het goed!

Executive Flight ATPL theorie opleiding

Vergelijking van de “total cost of ownership” van de ATPL theorieopleiding inclusief online brush up van de Executive Flight Academy met de andere NL-providers.

JE BENT ELDERS IN TOTAAL MET INTRO, MATH TEST, PROGRESS TESTS + BRUSH-UP COURSES 3-4 WEKEN VOLLEDIG INTERN, ZODAT JE NIET KUNT WERKEN

ATPL theorieopleiding

De verkeersvliegers theorieopleiding van EFA bestaat uit een unieke combinatie van distance learning met hypermoderne e-learning tools én ouderwets klassikaal onderricht van een leraar met een krijtje voor het bord waarbij we “the best of both worlds” met elkaar combineren. Bij EFA krijg je dus echt persoonlijke aandacht als je vragen hebt over de theorie of de oefenopgaven! EFA maakt gebruik van een online digital classroom zodat je enorm veel in je eigen tijd (thuis) kunt doen, terwijl een team van gespecialiseerde Ground Instructors elke vraag binnen 48 uur kan beantwoorden. We kunnen zo het aantal klassikale lesuren van 650 naar 65 terugbrengen. Tel uit je winst in tijd, reis- en verblijfskosten! Verder hebben we een unieke, deels individuele, deels klassikale brush-up course voordat je op examen gaat. De samenstelling van deze brush-ups is uiterst effectief: Het EFA Ground Instructor team heeft samen met de studenten een dBase gemaakt van de alle moeilijkste examenvragen per vak. Dit “horror examen” sturen wij je vooraf toe. Nadat je je antwoorden ingezonden hebt worden tijdens de brush-up de grootste struikelblokken van alle ingezonden vragen allemaal behandeld. Kortom, een uitstekende voorbereiding waarbij je gegarandeerd niet met je individuele vragen blijft zitten en ook niet naar saaie essen hoeft te komen waar onderwerpen behandeld worden die je al kent of die je jezelf al eigen hebt kunnen maken. Tot slot bieden we nog individuele HWS (homework support) aan… Bij EFA zijn alle lessen en examens in het Engels. Een MUST voor je language skills en voor het behalen van je LPE. (English Language Proficiency Endorsement).